Overstappen WordPress Hosting

Simpel overstappen wordpress hosting

Stap nu over van hosting – wissel van gastheer zonder enige tijd offline te zijn.

Zorg ervoor dat je NIET annuleert bij je oude hostingprovider en vertel ze niet dat je het abonnement wilt annuleren. Houd dit geheim voor je oude host, anders kunnen ze jouw website vroegtijdig beëindigen. Dit zou anders downtime kunnen veroorzaken wanneer je probeert van host te veranderen.

Simpel overstappen

Overstappen WordPress Hosting

Het is een veelvoorkomend scenario, je maakt een website voor jouw bedrijf en kiest een webhostingbedrijf. Deze belooft te voldoen aan jouw behoeften op het gebied van ruimte, bandbreedte en snelheid. Maar na verloop van tijd raak je in toenemende mate gefrustreerd omdat jouw bedrijf niet scoort zoals verwacht. Zoals een familie die zijn starterswoning is ontgroeid, heeft jouw website nu ook nieuwe ruimte nodig om te kunnen groeien.

Je kunt terughoudend zijn in de overstap naar een nieuwe provider, omdat je anticipeert op de hoofdbrekens die voor je liggen. Met name dure downtime voor jouw website, welke bij ons minimaal is tot zelf zonder offline te zijn. Door het 7-stappenplan te volgen voor het wijzigen van jouw webhosting, kun je jouw website verplaatsen zonder offline te gaan.

Stap nu over van hosting wissel van gastheer zonder enige downtime te ervarenJe kunt natuurlijk ook alles door ons laten doen!

 

Het 7 stappenplan

1. Maak een back-up van jouw website
Wanneer je overschakelt naar een nieuw webhosting, bestaat altijd de mogelijkheid van problemen. Geef jezelf een vangnet door een back-up van je website te maken. Gebruik hiervoor de door jouw gekozen tool voor website ontwikkeling om alle huidige bestanden die in je website worden gebruikt naar een lokale computer te downloaden.

2. Leg belangrijke informatie vast
Vertrouw niet op je geheugen wanneer je overstapt naar een nieuwe hostingprovider. Neem vooral de tijd om belangrijke informatie vast te leggen. Deze heb je nodig wanneer je de overstap maakt en omvat details zoals beveiligingsinstellingen en configuratie informatie.

3. Waarschuw jouw bezoekers
Het overstappen naar een nieuwe provider heeft niet alleen gevolgen voor jouzelf maar ook voor de bezoekers. Dit geldt met name voor e-commerce websites waarvan bezoekers in paniek raken als ze niet in staat zijn om een ​​website te vinden waarvan ze recent een aankoop hebben gedaan. Door bezoekers vooraf te waarschuwen en misschien alternatieve contactgegevens, kun je de overgang vergemakkelijken.

4. Installatie wordpress
Zoals eerder verteld doen wij de volledige wordpress installatie, plugins en de configuratie.

5. Laad jouw site
Het is het beste om je website eerst bij ons te laden voordat je met jouw domeinnaam wijziging begint. Je kunt dit doen door alle bestanden van jouw site te uploaden naar het nieuwe IP-adres. Deze gegevens ontvang je van ons zodra wij de installatie voltooid hebben. Werkt alles naar behoren dan is het tijd om de verhuizing te beginnen. Hiervoor vraag je de verhuiscode oftewel de EPP-key aan bij de oude hosting.

6. Verander je domeinnaamrecord
Zodra jij jouw website volledig hebt overgezet op ons platform gaan wij de installatie afronden. Dit houd in dat wij eerst de verhuizing begeleiden en vervolgens de nodige optimalisatie voor snelheid.

7. Annuleer je account
Zodra de verhuizing van de domeinnaam is voltooid, kun je jouw account sluiten bij de oude provider.

Nadat dit alles klaar is gaan wij jouw website testen met 7 verschillende tests. Diverse optimalisaties en aanpassingen zorgen er dan voor dat jou website zo hoog mogelijk scoort. Daarnaast krijg je advies vanuit Yoast SEO om nog beter te scoren, ook dit kunnen wij voor jou verrichten.

Kortom het wijzigen van hostingprovider vereist wat planning, maar hoeft niet stressvol te zijn. Door zeven eenvoudige stappen te volgen, kun je het overstappen zonder problemen. Laat je dit echter allemaal door ons doen dan ben je verzekerd van het best mogelijke.

overstappen wordpress hosting

 

 

waardoor je nu lekker zorgeloos kunt genieten van een snellere website.

 

[wbcr_html_snippet id=”2041″]
overstappen wordpress hosting

Overstappen WordPress Hosting